A pocs dies de l’arribada de l’hivern, aquests dies per fi les temperatures han començat a comportar-se com era d’esperar. I ja era hora, doncs hem deixat enrere el mes de novembre més càlid des de que es tenen dades a Catalunya.

Però el desembre ha començat amb ganes d’hivern i aquesta setmana les màximes han anat baixant des dels 19 fins als 11 graus, una davallada molt notable. I les mínimes també han baixat, des dels 10 graus fins als -3, deixant les primeres glaçades força generalitzades. També hem tingut un episodi de llevantada important, amb desperfectes a la costa i precipitacions abundants que han deixat entre 85 i 100 l/m2 segons els indrets.

I durant aquest cap de setmana es mantindrà aquest ambient hivernal, i tindrem el cel mig enteranyinat, amb alguns intervals de núvols més densos el divendres i també el diumenge.

Aquest núvols seran poc actius, però podríem tenir algunes precipitacions molt febles el divendres i també el dissabte  a la tarda, aquest pluges molt lleugeres passarien molt ràpidament de l’interior cap al mar.

Dissabte serà un dia variable, amb estones de Sol, sí, però també amb estones de núvols prims que enteranyinaran el cel i alguns moments amb núvols més densos. Tindrem màximes al voltant d’11 graus i mínimes de -1.

I el diumenge serà un dia pràcticament calcat, amb el mateix rang de temperatures, fredes, però ja sense les possibles precipitacions lleus dels dies anteriors.

La mar estarà molt més calmada que dies enrere, amb onades que poden oscil·lar entre els 125 cm i els dos metres i mig, res a veure amb el passat temporal de mar amb onades de fins a 7 metres mar endins. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 16 graus.

I el vent serà més intens a la costa que a l’interior, a la costa tindrem vents de fins a 35 km/h, de component nord i nord est.  A l’interior tindrem cops de vent de fins a 10 km/h.

I durant la setmana vinent continuarem amb aquesta mateixa línia meteorològica, de consolidació de l’hivern, amb màximes molt contingudes al voltant dels 11-12 graus, i amb mínimes que estaran sota zero la major part de les jornades. Tindrem intervals de núvols, densos a estones, però en principi sense precipitacions a la vista.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*