La darrera setmana de la tardor ha estat variada de meteorologia, però bàsicament tranquil·la i amb certa bonança, amb temperatures una mica més altes del que seria habitual per l’època.

I és que les màximes aquests dies han oscil·lat entre els 13 i els 16 graus, i les mínimes s’han quedat entre 1 grau i 9 graus. Ha estat una setmana dominada pels intervals de núvols, que ens han deixat algunes precipitacions febles que no han passat dels 6 litres per metre quadrat.

I aquest cap de setmana, el primer de l’hivern, hivern que va arribar el dilluns dia 21, tindrem realment el primer tastet de l’hivern, amb un ambient força gris a estones, i amb algunes estones de Sol però bàsicament dominat per la presència d’intervals de núvols prims.

Núvols que deixaran precipitacions el divendres, que podrien ser de neu en cotes altes, però que ja no es repetiran la resta del cap de setmana, quan  la pluja es quedarà ben lluny de nosaltres,  al nord del Pirineu, on serà en forma de neu.

Així que dissabte serà un dia força assolellat a estones, desprès de les pluges febles de divendres, però també tindrem núvols prims que enteranyinaran el cel. Les temperatures seran fredes, de rigorós hivern, tindrem 10 graus demàxima i -4 de mínima.

I el diumenge serà un dia calcat, però les temperatures es quedaran més contingudes les mínimes, tindrem valors de -3, i les màximes pujaran un grau, fins als 11, continuarem amb l’ambient purament hivernal.

La mar estarà tranquil·la, però en alguns moments poden arribar a la costa onades de metre i mig, reflex de les onades de 4 metres que hi haurà mar endins, la temperatura de l’aigua serà de 14 graus.

El vent serà intens sobretot a la costa, amb cops de fins a 70 km/h, bufarà de nord i nord-oest el divendres i el dissabte, i de sud-oest el diumenge.

I durant la setmana vinent es mantindran aquestes temperatures baixes, ben pròpies dels inicis de la nova estació, i es mantindran més baixes que la mitjana esperable segons les dades dels darrers anys, aquests dies farà fred, amb màximes d’entre 10-12 graus i mínimes al voltant dels -2 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*