La tardor ara sí ja ha arribat i el temps ha començat aquesta setmana a deixar-nos valors propis de l’estació, amb temperatures mitjanes molt per sota dels 20 graus, que marquen l’inici meteorològic de l’estació.

Hem tingut màximes entre els 14 i els 17 graus, i mínimes que han baixat dels 9 fins als -4, amb gelades prou intenses arreu. La refrescada ha coincidit amb diversos episodis de precipitació lleus, que han deixat entre uns 6 i 12 litres per metre quadrat. Hem tingut una setmana doncs ben típica de la tardor, amb temps insegur, boires a primeres hores, i cel ennuvolat però amb també algunes tímides ullades de Sol.

Però durant aquest cap de setmana aquesta tardor calmada es complicarà doncs estarem directament sota la influència d’una gran depressió centrada al sud de la península ibèrica i que ens deixarà el cel totalment cobert de núvols.

Núvols molt densos i actius que ens aniran deixant precipitacions pràcticament a qualsevol indret, pluges que poden ser intenses i fins i tot molt intenses segons alguns models, amb pluges acumulades superiors als 100 l/m2.

Dissabte doncs serà un dia molt inestable, amb el cel totalment cobert i molt amenaçador, i amb pluges que poden ser molt intenses, les temperatures estaran entre els 15 i els 9 graus.

I el diumenge serà una jornada molt semblant, però ja tindrem alguna clariana més, les pluges en principi s’aniran retirant i serien més abundants durant la nit de dissabte a diumenge.

La mar estarà molt alterada i serà perillosa, amb onades molt potents que poden superar els 6 metres d’alçada a la costa, tindrem un complicat temporal a la línia de costa. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 16 graus. I el vent serà intens a la franja costanera, de component est i nord est i amb cops d’entre 35 i 55 km/h, serà més baix a l’interior amb cops de fins a 20 km/h.

Durant la setmana vinent tindrem domini dels núvols, que des de diumenge al vespre es quedaran amb nosaltres. Podem tenir algunes pinzellades de Sol, però també algunes precipitacions febles molt irregulars. Les temperatures màximes seran d’entre 14 a 16 graus, i les mínimes es  mouran entre els 3 i els 6 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*