Una setantena de persones vingudes de Llagostera, Cassà de la Selva, la Bisbal i Calonge han participat aquest diumenge a la XXI Caminada Memorial Isabel Vila.

Enguany els participants de les diferents poblacions vinculades a la vida d’Isabel Vila s’han trobat en un punt de confluència de les Gavarres, entre el Puig d‘Aiguabona i el Puig de la Gavarra. Amb aquesta caminada es ret homenatge cada any, a la primera sindicalista catalana, coneguda popularment com a Isabel Cinc Hores, per la seva lluita social i laboral on va reivindicar les cinc hores en la jornada de treball infantil. Isabel Vilà, va prendre part el 6 d’octubre de 1869 en el Foc de la Bisbal, la revolta per defensar la República Democràtica Federal contra el governador militar de Girona, per la qual cosa va haver de travessar les Gavarres, tal i com ha recordat el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Llagostera, Enric Ramionet.

L’homenatge ha finalitzat amb la cantada de la cançó popular “No hi ha dones al món com les de Llagostera”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*