Aquest inici de tardor s’està mostrant molt variable i una mica entremaliat, doncs entre setmana tenim dies molt agradables que per moments recorden a l’estiu, i els caps de setmana el temps sí que tardoreja!

 

I, en efecte, la setmana ha estat dominada per moltes estones de Sol i cels molt serens, que han fet que les màximes oscil·lessin entre els 20 i els 24 graus, i les mínimes es moguessin entre els 5 i els 11 graus. Hem tingut també un parell d’episodis de precipitació, el divendres 2 i el dissabte 3 d’octubre, que han deixat només uns 8 litres per metre quadrat.

 

I tal com dèiem, per al cap de setmana esperem un nou canvi de temps que ja començaria divendres amb l’arribada de núvols densos procedents de l’oest i que ja aniran guanyant força el dissabte i el diumenge,

 

Aquests núvols ens portaran pluges que poden ser intenses en alguns moments, i sobretot més cap a l’interior i no tan fortes a la costa; les pluges poden aparèixer de forma irregular però pràcticament arreu.

 

De forma que el dissabte tindrem un dia ara sí típic de la tardor, amb núvols importants, però també amb algunes ullades de Sol i possibilitat de pluges arreu. Per acabar de completar el canvi de temps, les temperatures baixaran uns 4 graus respecte a divendres, tindrem 19 de màxima i 11 de mínima.

 

I el diumenge les temperatures continuaran baixant, tindrem màximes de 17 graus i mínimes de 8, i també podem tenir precipitacions arreu amb certa intensitat a la muntanya.

 

La mar estarà alterada, doncs tindrem forts vents procedents del nord que aixecaran onades que poden estar entre els 125 centímetres i el dos metres i mig. La temperatura de l’aigua serà de 19 graus.

 

El vent serà intens, de ponent el divendres i girant a nord el dissabte i  diumenge, bufant amb més força a la costa, amb cops que poden superar els 25 km/h.

 

La setmana vinent continuarem amb aquesta dinàmica tardorenca, doncs les temperatures no es recuperarien i tindrem màximes d’entre 17-18 graus i mínimes que sí que pujaran una mica, dels 4 als 8 graus. Dominaran els intervals de núvols i podem tenir pluges el dimecres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*