Doncs per fi aquesta setmana ja hem tingut sensacions de plena tardor, amb unes jornades arquetípiques d’aquesta estació que fa molt poques setmanes que hem començat, però ara sí, ja hem deixat enrere l’estiu.

Ha estat una setmana pràcticament de transició directa, de l’estiu a l’hivern, doncs les màximes s’han desplomat amb l’entrada d’aire fred del nord-oest, baixant dels 24 fins als 15 graus, 9 graus de diferència; i les mínimes també han baixat, i molt, des dels 12 graus fins a només 1 grau positiu, amb la primera gebrada de la temporada, benvinguts a l’hivern! A més, hem tingut tempestes amb fort aparat elèctric i que han deixat més de 40 litres per metre quadrat.

Però aquest cap de setmana serà més tranquil, amb intervals de núvols que aniran desfilant d’oest a est bàsicament i que deixaran el cel mig tapat, però també amb moltes estones de Sol, serà un cap de setmana de cels variables.

Malgrat els núvols, que no seran massa importants ni densos, no tindrem precipitacions, doncs les pluges es quedaran força lluny de nosaltres, sobre l’Atlàntic amb una borrasca activa, així que de moment no plourà a casa nostra.

Dissabte es consolidarà la tendència a la millora dels darrers dies un cop retirades les precipitacions, així que tindrem una pujada de la pressió atmosfèrica que estabilitzarà el temps i permetrà una tímida pujada de les temperatures, tindrem 17 graus de màxima i 4 de mínima, i intervals de núvols sense pluges.

I el diumenge serà un dia molt similar al dissabte, però amb una nova baixada de les temperatures que ens deixaran les màximes al voltant dels 16 graus i les mínimes al voltant dels 5 graus, sense pluges.

La mar estarà una mica remoguda, amb onades que poden arribar com a màxim als 125 cms. La temperatura de l’aigua serà de 18-19 graus, encara es podran banyar els més valents!

El vent serà moderat, d’entre 8 i 20 km/h, i anirà girant, serà de component nord durant bona part del dia, però a les tardes ja seria més de migjorn.

Durant la setmana vinent la pressió atmosfèrica més alta estabilitzarà la meteorologia i tindrem uns dies tranquils, amb intervals de núvols i sol espantat, sense precipitacions, tot i que el dimarts estarà més núvol. Les màximes s’aniran recuperant fins arribar als 20 graus i les mínimes passaran dels 4 als 13 graus.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*