A pocs dies de l’arribada de la tardor, aquests darrers instants de l’estiu ens han deixat una sensació de canícula amb temperatures que ha estat prou altes, doncs hem tingut màximes que han anat pujant dels 28 fins als 33 graus, i les mínimes han baixat força, fins als 12 graus, però també han anat remuntant fins als 17.

 

No hem tingut precipitacions significatives, només algunes gotellades testimonials, en una setmana dominada pels intervals de núvols prims i estones de Sol ben viu, generant un ambient d’estiu molt agradable.

 

Però  aquest cap de setmana el panorama comença a canviar i ja tindrem un ambient més de tardor, el cel estarà molt tapat, sobretot el divendres, amb núvols densos, i dissabte i diumenge ja tindrem alguna clariana més, però sense acabar de fer net.

 

La precipitació se’ns anirà apropant des de l’oest procedent d’una important pertorbació que està dominant la península ibèrica i que acompanya a l’huracà mediterrani Ianos que el divendres arriba a Grècia.

 

Dissabte doncs serà una jornada amb cel variable, amb més estones de Sol que divendres, però sense descartar algunes precipitacions a l’interior, sobretot la nit de divendres a dissabte. Tindrem màximes més baixes que dies enrere, 25 graus de màxima i 17 de mínima.

 

Diumenge tindrem el mateix rang de temperatures, consolidant aquesta baixada notable de temperatures màximes, i a la nit poden aparèixer alguns ruixats.

 

La mar estarà remoguda, doncs tenim diverses zones de tempesta relativament a prop i l’onatge a la platja pot superar el metre i mig d’alçada en alguns moments, la temperatura de l’aigua serà de 23 graus.

 

El vent aquest cap de setmana bufarà de sud, sud-est, amb una velocitat de 20 km/h, aportant humitat a l’ambient.

 

El dimarts arriba la tardor astronòmica, i ho farà amb algunes pluges el dilluns i el mateix dimarts, amb una davallada de les temperatures màximes, que es quedaran entre els 25 i els 21 graus, tindrem ambient ja de tardor.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*