Doncs aquesta setmana ha estat una petita treva de la darrera onada de calor i les temperatures han estat més contingudes i l’ambient ha estat molt més agradable. I és que les màximes han baixat fins a 8 graus segons els indrets, hem tingut davallades dels 37 als 29 graus, baixant de forma progressiva i sostinguda. La refrescada ha vingut de la ma del canvi de la massa d’aire africana que havíem tingut amb nosaltres des de fa dies i per fi va marxar. Les mínimes s’han mogut entre els 15 i els 18 graus i no hem tingut precipitacions.

 

I per a aquest cap de setmana esperem la mateixa calma, amb els cels ben clars que només es poden veure enterbolits per alguns intervals de núvols prims a l’interior i que poden ser ja més densos a primera línia de mar.

 

Les precipitacions no arribarien a l’est de Catalunya i les que podrien acabar d’arribar des de l’oest peninsular es desfaran abans, així que continuarem uns dies més sense pluges.

 

Dissabte tindrem un dia típic d’estiu, ben assolellat i només amb els núvols costaners, a l’interior picarà el Sol, amb màximes que aniran pujant de nou de mica en mica i que arribaran fins als 33 graus, les mínimes es quedaran al voltant dels 18 graus.

 

Diumenge les temperatures començaran a pujar de valent i tornarem a tenir una nova onada de calor que sobretot es notaria a l’interior, amb màximes que arribarien als 35 graus, les mínimes també pujaran fins als 19.

 

La mar estarà calmada a la costa, amb onades que oscil·laran entre els 50 i els 125 cm, però mar endins ja podem tenir onades de 2 metres i mig. La temperatura de l’aigua serà de 24 graus.

 

El vent bufarà bàsicament de sud-oest amb cops que poden arribar als 30 km/h en alguns indrets de l’interior.

 

Durant la setmana vinent les temperatures pujaran fins dimarts, oscil·lant entre els 33 i els 35 de màxima, amb més calor a l’interior que a la costa. Les mínimes quedaran estabilitzades al voltant dels 18-19 graus. A partir de dimarts les temperatures tornarien a valors propers als 33 de màxima, i no esperem pluges.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*