Després de la baixada de temperatures i les tempestes del cap de setmana passat, aquesta setmana les màximes han remuntat de valent i hem tingut una onada de calor força intensa, sobretot a l’oest de Catalunya i que a casa nostra han deixat màximes de fins a 34 graus. Les mínimes també han estat irregulars, oscil·lant entre els 15 i els 18 graus. Hem tingut poca pluja, només uns 7 litres per metre quadrat que van caure en un episodi breu de precipitació, amb tempesta i fort aparat elèctric, el divendres 24 de juliol, la resta de dies el Sol ha dominat l’ambient.

I aquest cap de setmana tindrem unes jornades molt tranquil·les, amb el cel bàsicament serè, amb només alguns intervals de núvols més importants el divendres que, de tota manera, aniran desapareixent i es quedaran atrapats a la línia de la costa ja el dissabte i el diumenge.

Aquests núvols en principi seran inofensius i només apareixeran algunes precipitacions al nord del Pirineu.

Dissabte doncs serà un dia diàfan i assolellat, només tindrem núvols a la costa i a l’interior farà calor, podent arribar les màximes als 34-35 graus, i les mínimes també seran altes i xafogoses, al voltant dels 18-19 graus, no esperem pluges.

Diumenge augmentarien els núvols i baixarien una mica les temperatures, les màximes arribaran als 32 graus, donant-nos un respir, les mínimes es mantindran igual, podríem tenir alguna precipitació lleu a l’interior.

La mar estarà calmada, amb onades que oscil·laran entre els 50 i els 125 cm a la costa. La temperatura de l’aigua serà alta, estarà al voltant dels 24-25 graus. El vent bufarà de sud-est el divendres i el dissabte, i ja giraria cap tramuntana el diumenge, amb cops de fins a 20 km/h.

Durant la setmana vinent les temperatures s’aniran normalitzant i fins i tot potser es quedaran una mica més baixes del que seria habitual, tindrem màximes d’entre 27 i 30 graus i mínimes que estaran al voltant dels 17-18 graus i no tindrem pluges, que es quedarien més al nord.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*