Aquesta ha estat una setmana de ple estiu però que ha resultat bastant còmoda, amb unes temperatures màximes típiques de la canícula i també alguns episodis de precipitació molt localitzats, que han deixat pocs litres en tempestes de tarda. Les màximes, com dèiem, no han superat els 32 graus i la majoria de dies han estat al voltant dels 30-31 graus. Les mínimes a la nit han estat contingudes, entre els 14 i els 18 graus. Fora dels episodis puntuals de tempestes, de tarda, les jornades han estat dominades pel Sol.

 

Aquest cap de setmana tindrem el final d’un petit episodi d’inestabilitat. Els núvols aniran guanyant força des de dijous i sobretot el divendres, i ja es quedaran amb nosaltres pràcticament durant tot el cap de setmana, tot i que diumenge ja faria més Sol.

 

Podem tenir algunes pluges només el divendres a la part més oriental de les Gavarres, però les precipitacions es retiraran de seguida i el cap de setmana en principi no hauria de ploure.

 

Dissabte podem tenir alguns intervals de núvols a primera hora i de mica en mica s’anirà obrint el cel per deixar clarianes que aniran guanyant la partida. Les temperatures baixaran respecte de dies enrere i estaran al voltant dels 30 de màxima i els 18 de mínima.

 

Diumenge ja tindrem un temps més estable i s’imposarà el Sol. Les màximes es quedaran igual i les mínimes baixarien una mica més, fins als 17 graus.

 

La mar estarà tranquil·la, amb onades de fins a 125 cm a la costa en moments molt puntuals. La temperatura de l’aigua serà d’uns 24 graus. El vent novament bufarà de valent a la costa, seran vents de tramuntana fins dissabte, diumenge ja dominarien els procedents del sud.

 

Durant la setmana vinent les temperatures pujaran de mica en mica, però sense arribar als 32 graus de màxima, i les mínimes es quedaran atrapades al voltant dels 17-18 graus. No s’esperen precipitacions i el cel estarà dominat pel Sol de dia, i a les nits pel cometa Neowise. Feia més de 20 anys que no teníem un cometa tan brillant visible a ull nu. Intenteu observar-lo a sota de l’Ossa Major, estarà molt bonic fins a final de mes.

 

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*