Doncs a molts pocs dies de l’estiu astronòmic, ens hem trobat amb una inestabilitat de plena primavera!

Aquests dies, en els que ja hauríem d’estar en l’estiu meteorològic, hem patit una davallada important de les temperatures, que pràcticament han anat baixant un grau cada dia, i així vam passar dels 26 de màxima a només 19, una baixada de 7 graus, i les mínimes van baixar dels 16 al 9 graus. També hem tingut pluja, uns 39 litres per metre quadrat.

Però a partir de divendres les temperatures s’aniran recuperant de mica en mica i el cap de setmana serà més càlid, però una mica deslluït, amb intervals de núvols, sobre tot el divendres i el diumenge, dissabte farà més Sol.

Les pluges poden aparèixer el divendres i el dissabte al vespre, però només a l’interior, més cap a l’oest, i no arribarien a la costa aquestes precipitacions.

Dissabte tindrem un dia prou tranquil, amb intervals de núvols prims però també amb moltes estones de Sol i temperatures màximes de 25 graus i mínimes de 14.

El diumenge serà un dia similar, amb l’arribada de núvols prims que deixaran el panorama ennuvolat a estones. Les màximes pujaran una mica més, consolidant la recuperació tèrmica al voltant dels 27 graus. Les mínimes també pujaran, arribant als 15 graus.

La mar estarà tranquil·la, amb onades que no passarien dels 130 cm. La temperatura de l’aigua serà de 21 graus, bastant alta.

El vent dominat serà de nord i nord est i no serà massa potent, seran cops de fins 10 km/h, però diumenge començarà a canviar cap a sud, sud-oest.

L’estiu astronòmic arriba la nit de dissabte i durant la setmana vinent la meteo s’anirà estabilitzant de forma progressiva, tindrem núvols prims i les màximes pujaran fins als 27-28 graus. Les mínimes estaran entre els 15 i els 16 graus i en principi no hauria de ploure per donar una bona benvinguda a l’estiu. I recordeu que també comença la temporada amb més alt risc d’incendi i que està prohibit fer foc i que cal demanar autorització per fer treballs forestals que generin reste

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*