Doncs acabem la primera setmana de maig amb uns valors meteorològics que han semblat més típics d’un estiu avançat que no pas de la primavera.

Sí, les temperatures màximes s’han enfilat fins als 27 graus, oscil·lant entre els 23 i els 26 graus. Les mínimes també han estat molt suaus, i han estat entre els 8 i els 11 graus, marcant amplituds tèrmiques de fins a 18 graus. Ha estat una setmana dominada pel Sol, que ha picat amb força, aquests dies té la mateixa alçada que al mes d’agost, i només hem tingut alguna pluja testimonial d’1 litre per metre quadrat.

Però el cap de setmana canviarà aquest panorama gairebé estival i tornarem a la primavera. Tindrem el pas de diversos fronts procedents del sud i de l’oest que deixaran el cel ben tapat. La pluja que ens portaran aquests núvols s’anirà apropant desprès de regar Aragó i arribaria a casa nostra el diumenge.

El divendres ja baixaran les temperatures màximes i el dissabte ja tindrem 21 graus, 6 menys que el dimecres passat. En canvi les mínimes, al estar el cel cobert, pujaran un grau, fins als 10, el cel estarà cobert.

I diumenge el cel s’anirà tapant més, dissabte encara haurem tingut alguna clariana, i ja podrem tenir algunes precipitacions que no haurien de ser molt importants, entre 10 i 20 litres per metre quadrat.

La mar s’anirà encrespant, i les onades passaran dels 25 cm al metre i mig.  La temperatura de l’aigua pujarà fins als 18 graus.

El vent serà molt suau i vindrà de l’est i del nord amb velocitats de fins a 15 km/h.

La setmana vinent es consolidarà aquest canvi de temps que ens normalitzarà les temperatures típiques de la primavera, les màximes es quedaran entre els 16 i els 19 graus, i les mínimes es quedaran entre els 11-12 graus i poden tenir pluges fins dimecres.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*