Aquesta setmana tampoc ha semblat que ja estiguem a la primavera i hem continuat amb un ambient força hivernal i atípic, amb temperatures que ens han sorprès bastant.

Sí, les màximes han baixat des dels 21 als 11 graus, una davallada de 10 graus, i les mínimes s’han mogut entre els -2 i els 8 graus positius, ha fet fred. La sensació hivernal ha quedat reforçada amb el cel ben núvol que hem tingut i les precipitacions generalitzades, que ens han deixat uns 33 litres per metre quadrat.

Però el cap de setmana tot aquest panorama comença a canviar, i ja divendres tindrem moltes més estones de Sol, que s’aniran consolidant el dissabte i el diumenge, amb molt més domini del Sol, a veure si la primavera es nota una mica més.

Amb els núvols en retirada, les pluges també marxaran i es retiraran de forma clara, deixant pas a l’anticicló que els propers dies ens portarà més calma.

Dissabte serà un dia bastant lluminós, molt diferent dels dies anteriors, amb alguns núvols només decoratius que no acabarien de deixar-nos pluges. Les temperatures màximes pujaran clarament, fins als 17 graus, i les mínimes baixaran, fins als 5 graus.

I el diumenge les màximes també serien d’uns 17 graus, i les mínimes baixaran un grau més, fins als 4 graus. Tindrem moltes estones de Sol i estabilitat meteorològica.

La mar s’anirà calmant de mica en mica i la llevantada que hem tingut durant la setmana perdrà força, les onades a la costa passaran del dos metres i mig, a només 50 cm d’alçada. La temperatura de l’aigua serà de 13 graus.

El vent serà de sud i serà de molt poca intensitat, sense superar els 9  km/h.

I el divendres i el dissabte, si des de casa vostra teniu vistes a l’oest, podeu mirar el cel a les primeres hores de foscor, després que el Sol es pongui. Podreu veure el planeta Venus, brillant molt intensament al cel, en conjunció amb les Plèiades, un cúmul obert d’estrelles joves molt bonic. Si el cel ho permet, no us ho perdeu, serà un preciós espectacle amb prismàtics!

Per a la setmana vinent, esperem que el temps s’estabilitzi en aquesta tendència i en principi no esperem pluges, tindrem intervals de núvols això sí, que deixaran el cel força cobert a estones. Les temperatures màximes es mantindran al voltant dels 16-17 graus i les mínimes al voltant dels 6-7 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*