A només dues setmanes de l’arribada de la primavera astronòmica, aquests dies hem continuat amb un temps força remogut, típic també de la primavera. Aquest bon temps que teníem dies enrere era conseqüència d’un anticicló molt potent que s’havia instal·lat sobre la península ibèrica amb pressions molt altes. Però finalment aquesta setmana l’anticicló s’ha retirat i la pressió atmosfèrica s’ha desplomat des des 1035 als 1010 hectopascals. I aquesta baixada ens ha portat més núvols i precipitacions molt febles, d’entre 1 i 3 l/m2. Les temperatures màximes també han baixat, dels 20 als 14 graus, han pujat a la muntanya russa pujant i baixant, i les mínimes s’han mogut entre els 2 i els 5 graus.

El cap de setmana tindrem el cel variable, amb moltes estones de Sol, però també amb intervals de núvols que enteranyinaran el cel. Aquests núvols seran més densos durant el vespre de divendres i dissabte i bona part de diumenge.

Aquest cap de setmana no tindrem precipitacions doncs les pluges que comencen a apropar-se des de l’oest no tindrien prou entitat per arribar a Catalunya, així que de moment a curt termini no acabaria de ploure, només al Pirineu occidental, on nevaria.

Així que dissabte tindrem una mica de tot al cel, estones de Sol però amb intervals de núvols prims que faran una mica la guitza a partir de mitja tarda. Les màximes pujaran un grau respecte a divendres, assolint els 14 graus, les mínimes es quedarien baixes, al voltant dels 0 graus.

I el diumenge els núvols es quedarien amb nosaltres, però no serien massa importants i les temperatures s’enfilaran també fins als 14 graus, les mínimes seran més baixes, podem tenir alguna tímida glaçada, mini tornada a l’hivern.

La mar estarà en força calma al principi a la costa, amb onades de només mig metre, però s’aniran animant de mica en mica i finalment mar endins tindrem onades de pràcticament 2 metres. La temperatura de l’aigua serà de 14 graus.

El vent bufarà des del sud est, amb intensitat moderada, arribant als 10-12 km/h i serà de major intensitat a la franja costanera.

I durant la setmana vinent no tindrem tampoc pluges i es mantindran els intervals de núvols densos. Les temperatures es mantindran si fa no igual, i les màximes es mourien entre els 12 i els 15 graus, les mínimes seran baixes també, entre 0 i 3 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*