La sostenibilitat protagonitza els XXVIII Premis Gla d’Or d’AECORK

L’Associació d’Empresaris Surers de Catalunya premia el Comité Champagne, Plant for the planet i Lázaro Rosa Violán en la XXVIII edició dels Premis Gla d’Or. La gala dels premis ha tingut lloc al Mas Marroch on ha reunit algunes de les personalitats més importants de l’entorn surer, vitivinícola, gastronòmic i empresarial del territori català.

Aquests premis es van crear l’any 1990 per guardonar persones i entitats que han contribuït a millorar i donar a conèixer el suro, així com aquells que comparteixen les mateixes inquietuds i valors que el sector surer.

Aquest any, s’ha fet una edició especial, dedicada a la sostenibilitat. No només els premiats ho han estat pel seu compromís mediambiental i la seva defensa del suro, sinó que a més, properament AECORK i Plant for the Planet organitzaran una plantació de 65 alzines sureres – una per cada convidat al Gla d’Or – i que ajudarà a contrarestar les emissions de CO2 que ha generat l’esdeveniment.

Plant for the Planet ha calculat que per a la realització d’aquest esdeveniment es van emetre un total de 1,34 Tm de CO2. Per tal de que l’esdeveniment sigui “Neutre en emissions de Carboni”, és a dir que es compensaran totes les emissions de viatges, allotjament i menjar, caldria plantar un total de 7 arbres, per tant, amb els 65 arbres que es plantaran han aconseguit que aquest XXVIII Edició de l’Gla d’Or sigui “Positiu en emissions de CO2”.

L’obertura de l’acte ha anat a càrrec del president d’AECORK, Joan J. Puig. En el seu discurs ha fet referència al caràcter intrínsecament sostenible del sector surer.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*