Ja fa dies que tenim instal·lat sobre nosaltres un potent anticicló que ens porta pressions atmosfèriques molt altes, de fins a 1034 hectopascals, i molta estabilitat. Aquestes altes pressions provoquen una petita baixada del nivell del mar a la costa, el que coneixem com a minves i, en general, una meteorologia molt estable, amb domini bàsicament del Sol, amb intervals de núvols prims i alguns bancs de boires en zones interiors més baixes. No hem tingut precipitacions i les temperatures màximes han estat entre els 14 i els 18 graus. Les mínimes han estat més mogudes, i han anat baixant  des dels 6 graus fins als -1.

I aquest cap de setmana continuarem amb la calma d’aquests dies, amb només alguns núvols prims que deixaran el cel mig enteranyinat a estones.

La pluja de moment es quedarà molt lluny de nosaltres i encara trigarem bastants dies en tornar a tenir precipitacions, encara es quedaran al nord dels Pirineus.

Dissabte tindrem alguns núvols prims que aniran desfilant lentament però que no acabaran de deslluir el Sol, que escalfarà consolidant aquesta primavera avançada que estem tenint. Tindrem màximes de 17 graus i mínimes de 3.

Diumenge serà un dia molt similar al dissabte, però tindrem una mica més de núvols prims i les temperatures seran encara més altes, tindrem 19 graus de màxima i 4 de mínima.

La mar estarà molt calmada, amb onades que no superarien els 50 cm a la platja. La temperatura de l’aigua serà d’uns 14 graus.

El vent aquest cap de setmana tornarà a ser de sud, sud-oest, i bufarà amb més força a l’interior, amb cops màxims de fins a 25 km/h.

La setmana vinent continuarem amb l’anticicló molt potent centrat sobre nosaltres i només tindrem intervals de núvols que en principi no ens deixaran  precipitacions. Les temperatures màximes estaran entre els 18 i els 22 graus i les mínimes seran molt suaus, es quedaran entre els 4-5 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*