El temporal Glòria per fi ha passat i de mica en mica s’ha anat estabilitzant la situació, tot i que encara hi ha moltes persones sense els subministraments bàsics i afectacions greus importants també a les carreteres més muntanyenques.

Les precipitacions han estat molt intenses i abundants, amb registres d’entre 250 i 350 litres per metre quadrat, caiguts però en només 4 dies, de dilluns a dijous. La precipitació més alta s’ha recollit a la plana del Gironès, amb 350 litres. També hem tingut destrosses imponents a ports i façana marítima, en una llevantada amb onades de més de 10 metres, un temporal absolutament històric i molt poc habitual al gener i que malauradament també ha deixat víctimes mortals.

Però per fi el temporal es retira i aquest cap de setmana serà més tranquil, però encara tindrem molts núvols que deixaran el cel molt tapat el dissabte i el diumenge.

En principi només hauria de ploure de forma lleu només el dissabte i només a les zones de muntanya a l’interior, a l’oest del Gironès.

Dissabte doncs tindrem un dia força gris, però també podem tenir alguna pinzellada de Sol. Les temperatures màximes estaran al voltant dels 14 graus i les mínimes dels 2.

I el diumenge les temperatures màximes es quedaran igual, cap als 14 graus, però les mínimes pujaran una mica, fins als 4 graus, i ja tindrem algunes clarianes més.

La mar ja estarà molt més calmada que dies enrere, res a veure amb el temporal passat, però tot i així es manté encara la situació de llevant i podrem tenir onades de fins a 1 metre i mig a la platja.  La temperatura de l’aigua serà de 14 graus.

El vent bufarà de llevant i de sud i serà moderat, d’entre 15 i 20 km/h.

I durant la setmana vinent es mantindrà aquest cel mig tapat, amb intervals de núvols més densos però que en principi no haurien de deixar precipitacions. Les temperatures, en tenir el cel cobert, serien suaus, de 15 graus les màximes i al voltant dels 4-5 les mínimes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*