Aquesta setmana ha estat molt intensa en meteorologia, doncs mentre els polítics van discutint sobre el canvi climàtic, el mediterrani es va revoltant més sovint que mai i ens va deixant temporals importants i massa freqüents. Aquests dies hem tingut una nova borrasca que ens ha deixat destrosses a la façana marítima i abundants pluges a l’interior, acumulant en dos dies entre 50 i 100 litres per metre quadrat segons l’indret. Hem tingut fort vent, amb cops de més de 80 km/h, i les temperatures han baixat de valent, dels 15 als 10 graus les màximes, i dels 10 als -1 les mínimes.

Però la tempesta ja s’acaba i per el cap de setmana esperem una millora important del temps, el dijous estarà encara dominat per la borrasca, però a partir de divendres ja tindrem moltes estones de Sol.

Les pluges intenses encara estaran amb nosaltres el dijous, però la resta del cap de setmana ja seria tranquil i sense precipitacions a la vista.

Dissabte doncs tindrem una dia amb alguns núvols, que poden ser densos a estones, però sense deixar pluja, i força ullades de Sol. Les temperatures remuntaran, fins als 15 les màximes; i les màximes baixaran, fins als 4 graus.

El diumenge serà una jornada calcada, però les temperatures baixaran 1 grau tant les màximes com les mínimes, farà més fresca, i també serà un dia sense pluges.

La mar estarà molt alterada encara, amb onades de fins a 4 metres a la costa, sobretot dijous i divendres; dissabte i diumenge les onades ja serien de només 125 cm. La temperatura de l’aigua serà de 16 graus.

El vent ja encalmarà i bufarà amb cops moderats, de fins 15-20 km/h, serà de component sud i sud-oest.

I la setmana vinent les temperatures màximes experimentaran una recuperació clara consolidant la tendència del cap de setmana, estaran al voltant dels 14-15 graus, les mínimes aniran baixant de forma progressiva fins als 3-4 graus i no esperem precipitacions, el temporal ja s’haurà retirat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*