Doncs quan encara ens queda més d’un mes per a l’arribada de l’hivern astronòmic, l’hivern meteorològic ja el tenim aquí i encara estarà força dies atrapat a la tardor!

I és que aquests dies estem tenim valors totalment hivernals. Sí, les màximes han baixat dels 16 als 13 graus, i les mínimes dels 7 als -1, ja hem tingut les primeres glaçades de la temporada. També hem tingut algunes pluges, que han deixat uns 11 litres per metre quadrat, que van ser neu a partir dels 700-800 metres.

I aquest cap de setmana continuarem amb l’entrada de fred polar i amb intervals de núvols, amb fronts que aniran desfilant i que ens deixaran el cel totalment cobert i amenaçador a estones, però encara tindrem algunes pinzellades de Sol.

La pluja ens anirà arribant des de l’oest i al Pirineu serà en forma de nou i a cotes baixes, 500-700 metres. A les nostres contrades por ploure el divendres i podrien caure alguns flocs a partir dels 200 metres, la resta del cap de setmana ja no hauria de ploure.

Dissabte serà una jornada molt variable, amb estones de Sol però també núvols importants que acompanyaran la sensació de ple hivern, amb temperatures màximes de 12 graus i mínimes al voltant dels 0 graus.

I el diumenge serà un dia molt semblant, amb temperatures una mica més altes, un grau amunt màximes i mínimes, i tindrem més núvols. Serà un cap de setmana de ple hivern!

La mar estarà remoguda, amb onades que a la platja podran arribar al metre i mig. La temperatura de l’aigua ja ha començat a baixar notablement i estarà al voltant dels 16 graus.

El vent serà moderat, amb cops màxims de fins a 20 km /h, bufarà de tramuntana i ponent i contribuirà poderosament a baixar la temperatura de sensació.

Per a la setmana vinent esperem que les temperatures es vagin recuperant, però ho faran molt lentament, arribant a finals de setmana a màximes de 17 graus i mínimes de 8, els primers dies continuarem amb l’hivern avançat i glaçades matinals a molts indrets.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*