La tardor ara sí ja ha arribat i el temps ha començat aquesta setmana a deixar-nos valors propis de l’estació, amb temperatures mitjanes per sota dels 20 graus, que marquen l’inici meteorològic de l’estació. Hem tingut màximes entre els 17 i els 25 graus, i mínimes que han baixat dels 15 fins als 7 graus. La refrescada ha coincidit amb una llevantada terrible de greus conseqüències a Catalunya. A les Gavarres vam tenir precipitacions acumulades de més 125 l/m2, però 80 d’aquests litres van caure de forma violenta i en molt poc temps.

Però durant aquest cap de setmana aquest panorama ja s’haurà revertit i amb el domini d’un potent anticicló instal·lat al centre de la península ibèrica tindrem sol i bonança, amb alguns núvols que guanyarien força el diumenge.

Les pluges no ens han de preocupar en els propers dies doncs passen molt lluny de nosaltres i, escampades per l’anticicló, aniran a les Illes Britàniques, Itàlia i el Nord d’Àfrica.

Dissabte doncs serà un dia molt clar, de domini del Sol, amb temps molt estable i temperatures molt agradables amb màximes de 22 graus i mínimes de 9.

I el diumenge serà una jornada molt semblant, però ja tindrem alguns núvols més importants que deslluiran el dia sobretot a la platja, al final del dia els núvols ja s’escamparien també cap a l’interior.

La mar estarà encara una mica alterada, amb onades que no seran tan potents com la setmana passada i només arribaran als 125 cm d’alçada. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 19 graus. I el vent serà suau, amb cops màxims de fins a 5 km /h, serà amb component dominant de l’est, impulsant les onades que comentàvem.

Durant la setmana vinent tindrem domini dels núvols, que des de diumenge al vespre es quedaran amb nosaltres. Podem tenir algunes pinzellades de Sol, però també algunes precipitacions ja cap a dijous. Les temperatures màximes seran d’entre 20-21 graus fins dijous, quan baixarien de cop fins als 15, les mínimes es mouran entres els 11 i els 6 graus.

I recordeu que la nit de dissabte a diumenge canviem l’horari i, quan siguin les tres, seran les dues de nou, podrem dormir una hora més amb l’entrada de l’horari d’hivern.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*