L'ACA qualifica d'

Calonge i Sant Antoni ha rebut recentment la distinció de “qualitat d’aigua excel·lent” per les seves platges. Alhora, s’ha ratificat el certificat de Bandera Blava per l’estat òptim de les mateixes. En el cas del primer reconeixement, se n’ocupa l’Agència Catalana de l’Aigua, mentre que en el segon se n’encarreguen diversos operadors nacionals.

La certificació d’excel·lència de la qualitat de l’aigua ha estat distingida a les platges d’Es Monestrí, de Sant Antoni, de Torre Valentina i la Cala Cristus-SesTorretes. Aquesta avaluació es fa quinzenalment des del passat 7 de juny fins el proper 20 de setembre. En les cinc periodicitats fetes fins al moment, totes cinc coincideixen en la qualitat excel·lent de les aigües de les platges de Calonge i Sant Antoni. L’ACA fa aquest registre des del 1990, i l’examen es fa a partir de mostres que s’obtenen cada 15 dies que son analitzades posteriorment als laboratoris de Salut Pública del Departament de Salut.

Pel que fa a la Bandera Blava, que torna a atorgar-se al municipi, hi ha un seguit de criteris que es revisen i consensuen anualment a través d’organismes internacionals, que després passen aquesta relació de punts a tenir en consideració a operadors nacionals. Hi ha quatre blocs que determinen que s’atorgui aquesta certificació: la informació i educació ambiental (es requereix que el municipi disposi d’informació de les platges i l’ecosistema marí, i també se l’emplaça a acollir almenys cinc activitats vinculades a l’educació mediambiental), la qualitat de l’aigua (en totes les mostres, la qualitat ha de ser excel·lent), la gestió ambiental (cal complir amb la Llei de Costes i cal que hi hagi una bona gestió dels residus, així com han de tenir lavabos públics) i seguretat i serveis (les platges han de ser fàcilment accessibles per a tothom i cal disposar d’un servei de primers auxilis i socorrisme).

Ambdues organitzacions responsables d’atorgar aquestes certificacions han conclòs que Calonge i Sant Antoni compleix els requisits per tenir-les.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*