La DO Empordà inicia la verema amb bones previsions de quantitat i qualitat
Foto cedida per Premsa DO Empordà

Els cellers de la DO Empordà han començat aquests dies la verema del 2019 que s’allargarà fins al pròxim mes d’octubre. Tot i que depèn de la zona i de la varietat, la verema s’ha iniciat en general en les dates tradicionals, és a dir entre mitjans i finals d’agost. Les varietats primerenques, com el moscatell de gra petit, són les primeres que es colliran. El gruix de la producció es veremarà durant el mes de setembre.

Les previsions de la DO Empordà apunten que la producció d’enguany serà lleugerament superior a la mitjana de la denominació, d’uns 60.000 hectolitres anuals. Les dades de producció definitives no es coneixeran fins a finals d’octubre, ja que les condicions ​meteorològiques ​de les pròximes setmanes marcaran l’evolució de la maduració del raïm i determinaran el volum final de la verema 2019.

Les abundants pluges de la primavera i les altes temperatures d’aquest estiu han propiciat una excel·lent maduració del raïm en una campanya que s’ha caracteritzat per la manca de fenòmens meteorològics o sanitaris que hagin afectat negativament les vinyes. Les onades de calor dels darrers mesos han tingut una afectació mínima a les vinyes de l’Empordà i la majoria de plantes de la denominació no han patit estrès hídric -manca d’aigua-. Al contrari, les intermitents i espaïades pluges dels mesos de juliol i d’agost han facilitat una maduració esglaonada i tranquil·la del raïm.

La zona de producció de la DO Empordà, situada a l’extrem nordoriental de Catalunya, engloba un total de 55 municipis distribuïts en dues comarques: 35 municipis de l’Alt Empordà i 20 municipis del Baix Empordà, que es delimiten en dues zones separades geogràficament.

La zona de producció del Baix Empordà es troba delimitada al nord pel massís del Montgrí, al sud-oest pel massís de les Gavarres, que forma una plana costanera amb el massís de Begur, i a l’est per la Mediterrània.

Els municipis que abarca la DO al Baix Empordà són: Begur, Bellcaire d’Empordà, Calonge, Castell-Platja d’Aro, Corçà, Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l’Heura, Forallac, La Bisbal d’Empordà, Mont-ras, Palafrugell, Palamós, Palau-sator, Pals, Regencós, Sant Feliu de Guíxols, Santa Cristina d’Aro, Torrent, Torroella de Montgrí, Ullà, Vall-llobrega.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*