La primera setmana de l’estiu no podia havia estar més calorosa i l’estació s’ha estrenat amb una onada de calor contundent, amb temperatures de plena canícula i cels enterbolits per partícules en suspensió procedents d’Àfrica, amb una massa d’aire càlid que ens ha deixat temperatures de record arreu de Catalunya. Per sort, aquí, en estar a prop de la costa, la marinada ha frenat una mica les màximes, que de tota manera han arribat als 37 graus, í les mínimes han arribat als 17.

I per al cap de setmana esperem que la calorada continuï, però ja anat de baixada, tindrem cels serens encara enterbolits amb pols africana, i bancs de núvols més densos atrapats a la línia de la costa, sobretot el diumenge.

Les pluges apareixeran només de tarda i al Pirineu, a la resta del territori no esperem precipitacions.

Dissabte farà calor, però no tant intensa com dies enrere. Divendres tindrem 37 graus i el dissabte ja tindríem 2 menys, 35 graus, les mínimes estaran al voltant del 20-21 graus.

I el diumenge marcaria l’inici d’una normalització de les temperatures i les màximes estarien al voltant dels 31 graus i les mínimes cap als 18 graus. A l’horitzó oest potser podrem veure alguna nuvolada llunyana que no ens afectaria.

La mar estarà força calmada, molt plana, amb onades que no superarien els 30 cm. La temperatura de l’aigua ja ha pujat dos graus aquesta setmana, arribant fins als 21 graus.

El vent serà el dissabte de tramuntana i el diumenge seria de llevant, contribuint una mica a refrescar l’ambient, la brisa suau no superarà els 15 km/h.

Durant la setmana vinent esperem que les temperatures es vagin suavitzant per marcar valors més habituals, les màximes aniran arribant a uns còmodes 30-31 graus de màxima i 16-18 de mínima, i tindrem cels amb intervals de núvols però no esperem pluges.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*