Doncs aquesta setmana la primavera ens ha donat una petita treva i hem tingut algunes jornades que ens han recordat a l’hivern, amb una baixada important de les temperatures i algunes precipitacions.

Sí, la pressió atmosfèrica ha caigut en picat des que va començar l’abril, hem passat dels 1016 al 1000 hectopascals i això ens ha portat per fi pluges, el dimarts i el dimecres, en total uns 22 litres, que han caigut en forma de neu a partir de 600 metres i que han deixat ben emblanquinat fins i tot el Montseny, si la cota de neu hagués baixat una mica més, fins als 500 metres, hauríem tingut també les Gavarres emblanquinades! Amb la invasió d’aire fred, les temperatures han baixat dels 19 als 12 graus de màxima i les mínimes han arribat a 1 grau positiu.

I aquest cap de setmana continuarem amb aquests records de l’hivern, amb intervals de núvols que seran força densos a estones i que ens deixaran un cap de setmana d’inestabilitat, primaveral això sí, però amb temperatures fresques.

Els núvols procedents del sud-oest, de la borrasca que tindrem situada ben al centre de la península ibèrica, ens arribaran decidits a deixar precipitacions, però pensem que no serien massa importants.

Dissabte tindrem un dia força gris, amb els núvols amenaçadors que aniran arribant en tongades irregulars i que poden deixar-nos precipitacions, que no haurien de superar els 5 litres per metre quadrat. Les temperatures màximes no superaran els 15 graus i les mínimes estaran al voltant dels 5 graus, no tan fredes com dies enrere.

I el diumenge serà una jornada molt i molt similar, amb possibilitats de pluja, com el dissabte, del 80%, i amb temperatures mínimes una mica més fredes, que estaran al voltant dels 2 graus.

Encara que tindrem inestabilitat primaveral, la mar no estarà gaire remoguda, i les onades no superaran els 130 centímetres. La temperatura de l’aigua estarà al voltant dels 14 graus.

El vent bufarà amb certa força, superant els 15 km/h i serà procedent del sud oest, impulsant l’arribada de les precipitacions.

Durant la setmana vinent continuarem amb aquest canvi de temps, força notable, doncs estàvem acostumats a temperatures més altes de l’habitual. El dilluns tindrem treva, però les pluges poden tornar el dimarts i el dimecres. Les temperatures s’aniran recuperant, i les màximes pujaran fins als 18 graus i les mínimes fins als 7 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*