Peix i pescadors Palamós

El president del Grup de restauració Andilana, Ramon Puig, ha presentat aquest dilluns, un calendari de 12 sopars temàtics que realitzarà durant aquest any 2019 repartits pels seus restaurants i sota els conceptes que defineixen l’ànima d’aquests establiments: tradició, innovació i diversió.

D’una banda, 6 sopars gastronòmics sota el paraigua “Sabor i tradició” amb la intenció de recuperar l’origen de costa que té el Grup, nascut a Palamós, potenciant la cuina del peix i donant valor als productes del mar. Per una altra, 6 sopars temàtics que sota el nom de “Atrévete” garantirà les experiències sensorials dels seus comensals, que podran gaudir de diferents propostes gastronòmiques atrevides. Aquests sopars tindran un aforament limitat i es podran reservar places mitjançant el portal web Atrápalo.

“Sabor i tradició” amb la cultura del peix
Els set restaurants que Andilana gestiona a la demarcació de Girona ja compten amb l’acreditació AMED de l’Agència de Salut Pública de Catalunya que promou la dieta mediterrània com a font d’alimentació saludable.

Amb aquesta línia es presenta ara la proposta “Sabor i tradició”, amb la qual el Grup Andilana se suma al projecte “Palamós Peix” que s’impulsa des del municipi per a fomentar el peix desembarcat a la seva llotja, i amb el referent de la sostenibilitat de la pesca, respectant el medi marí i el recurs pesquer, així com l’impuls del coneixement dels productes pesquers entre la ciutadania, educant, informant i sensibilitzant en els valors que representa la cultura del peix i el seu consum.

Amb motiu d’aquest vincle l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, també ha estat present en aquesta presentació, agraint a Andilana aquesta iniciativa que permet promocionar el peix de Palamós i la feina que fan els seus pescadors.

Amb aquest objectiu “Sabor i tradició” posarà en valor el peix fresc de Palamós i ho farà amb la col•laboració de l’Espai del Peix, que coordinarà en aquests sopars temàtics, la participació dels pescadors del municipi que han seguit en aquest equipament la formació MasterPeix.

Els pescadors palamosins presentaran als participants dels sopars, les característiques, qualitats i receptes de les espècies protagonistes de cada àpat, totes elles poc conegudes per al públic en general però amb un alt valor culinari i gastronòmic.

Durant el sopar els comensals podran interactuar amb els pescadors que els explicaran també la tipologia d’arts de pesca, els caladors, així com aquelles mesures que els pescadors palamosins apliquen per a garantir la sostenibilitat del recurs.

L’activitat “Sabor i tradició” s’iniciarà aquest proper dijous dia 14 de març al restaurant Vista Mare (instal•lacions del Club Natació Barcelona), i continuarà amb cinc sopars més que es realitzaran en diversos restaurants del Grup durant aquests primers mesos de l’any, posant fi a la campanya gastronòmica amb una festa de clausura a l’Hotel Trias de Palamós, el 20 de juny.

Experiència única amb “Atrévete”
La proposta “Atrévete” permetrà als comensals viure una experiència única i divertida. Un viatge sensorial que combina la gastronomia amb els maridatges, speedbeers i nits màgiques.

En la gastronomia sensorial, les emocions i idees es complementen amb l’espai reservat de cadascun dels restaurants del grup Andilana. Llocs on la sofisticació i la informalitat conviuen de manera natural, perquè menjar s’entén com un art i una filosofia de vida.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*