Doncs ja hem entrat a la primavera i ho fem la meteorologia típica de l’estació, el que no resulta cap novetat doncs ja fa moltes setmanes que estem gaudint d’una autèntica primavera avançada, amb una estabilitat ben sòlida amb anticiclons que continuen dominant el panorama. Aquesta setmana la pressió atmosfèrica ha pujat de nou dels 1012 als 1028 hectopascals, i ens ha deixat uns cels bàsicament serens només esquitxats per alguns núvols prims decoratius i algunes boires matineres en zones obagues. Les temperatures han estat agradables al migdia, d’entre 14 i 21 graus, i les mínimes encara són fredes, han estat entre els 0 i els 7 graus.

I aquest cap de setmana continuarem amb aquesta estabilitat i tindrem els cel ben nets tant el dissabte com el diumenge, potser tindrem alguns núvols prims el diumenge i boires en zones baixes, però res important.

Com que no tindrem núvols, les pluges es quedaran molt lluny i potser només s’animaria a caure alguna gota al Pirineu, aquí sembla que les precipitacions trigaran en arribar.

Dissabte tindrem el cel ben clar i amb molta bonança, doncs les temperatures aquest cap de setmana tocaran sostre i tornaran a estar al voltant dels 21 graus, i els poden superar en alguns moments. Les mínimes no seran tan fredes com el dijous i el divendres i estaran al voltant dels 3-4 graus.
I el diumenge serà un dia calcat al dissabte, però potser tindrem algun núvol més, només per decorar el cel, i les màximes pujarien una mica més, serà un fantàstic primer cap de setmana de primavera per gaudir a l’aire lliure!

La mar en canvi estarà alterada, amb onades de fins a 130 centímetres a la costa i que poden superar els 3 metres mar endins. La temperatura de l’aigua serà d’entre 14 i 16 graus, comença a pujar.

El vent bufarà amb intensitat moderada, arribant als 10 km/h i serà de major intensitat sobre el mar, serà de component nord a la costa i de migjorn més cap a l’interior.

La setmana vinent continuarem amb aquesta bonança i les temperatures màximes estaran entre els 20 i els 17 graus, una mica més baixes que aquest cap de setmana, les mínimes es quedaran al voltant dels 6-7 graus i no tindrem pluges, dominarà el Sol.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*