A només dues setmanes de l’arribada de la primavera astronòmica, aquests dies hem continuat amb un temps força primaveral que feia moltes jornades que teníem amb nosaltres. Aquest bon temps era conseqüència d’un anticicló molt potent que s’havia instal·lat sobre la península ibèrica amb pressions molt altes. Però finalment aquesta setmana l’anticicló s’ha afeblit i la pressió atmosfèrica s’ha desplomat des del 1025 als 1005 hectopascals. I aquesta baixada ens ha portat més núvols i precipitacions molt febles, d’entre 1 i 2 l/m2. Les temperatures màximes també han baixat, dels 20 al 14 graus, i les mínimes han pujat a la muntanya russa i s’han mogut entre els 2 i els 11 graus.

I aquest cap de setmana tindrem el cel variable, amb moltes estones de Sol, però també amb intervals de núvols que enteranyinaran el cel. Aquests núvols seran més densos durant el vespre de dissabte i bona part de diumenge, el divendres tindrem més cels molt més clars.

No tindrem precipitacions doncs les pluges que comencen a apropar-se des de l’oest no tindrien prou entitat per arribar a Catalunya, així que de moment a curt termini no acabaria de ploure.

Dissabte tindrem una mica de tot al cel, estones de Sol però amb intervals de núvols prims que faran una mica la guitza a partir de mitja tarda. Les màximes pujaran uns 3 graus respecte a divendres, assolint els 17 graus, i les mínimes es quedarien baixes, al voltant dels 3 graus.

I el diumenge els núvols es quedarien amb nosaltres, però no serien massa importants i les temperatures s’enfilaran encara una mica més, arribant als 20 graus, les mínimes també pujaran fins als 5 graus.

La mar estarà en força calma al principi a la costa, amb onades de només mig metre, però s’aniran animant de mica en mica i finalment mar endins tindrem onades de més de quatre metres. La temperatura de l’aigua serà de 14 graus.

El vent bufarà des del sud est, amb intensitat moderada, arribant als 10-12 km/h i serà de major intensitat a la franja costanera.

Durant la setmana vinent tindríem algunes pluges el dilluns i el dimarts si es mantenen les previsions. Amb aquestes precipitacions també baixarien les temperatures i les màximes es mourien entre els 15 i els 18 graus, i les mínimes seran suaus, estaran entre els 3 i els 6 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*