Aquest cap de setmana tindrem certa inestabilitat,  la pressió atmosfèrica està en caiguda lliure, passant dels 1020 als 1005 hectopascals i això ens portarà un augment dels núvols el divendres i, sobre tot, el dissabte, diumenge en canvi ja tindrem més Sol.

Aquests núvols el dissabte seran més importants i ens deixaran precipitacions ben repartides per tot Catalunya, a les Gavarres però no haurien de ser massa importants, però sí que la pluja ens pot acompanyar el dissabte, i el diumenge ja s’haurien retirat les pluges.

Dissabte doncs tindrem un dia molt insegur, amb intervals de núvols molt densos a estones que ens poden deixar precipitacions des del matí fins a mitja tarda, la temperatura màxima serà de 12 graus i la mínima d’un grau. 

Dissabte, si els núvols ho permeten, valdrà la pena llevar-se d’hora per contemplar la Lluna i un curiós espectacle celeste! Com que la Lluna estarà molt baixa, caldrà buscar un lloc amb bona visibilitat de l’horitzó sud est. A les 07:25, ja sigui a simple vista o amb prismàtics, es veurà que per la part fosca de la Lluna apareixerà un punt bastant lluminós i que s’anirà separant del nostre satèl·lit lentament. Amb telescopi la visió serà espectacular i es podrà veure que aquest punt lluminós es el gran Saturn reapareixent, primer els anells i després el disc del planeta.

Diumenge seria un dia ben diferent al dissabte, amb les pluges que marxarien i ens deixarien una jornada assolellada, amb temperatures més baixes, això sí, 10 de màxima i -1 de mínima.

La mar estarà agitada aquests dies, tindrem temporal mar endins i a la costa tindrem onades de fins a 2,5 metres. La temperatura de l’aigua serà de 13 graus.

El vent serà de nord, nord-oest, sobretot a la costa, on serà de certa intensitat, més cap a l’interior tindrem migjorn i el vent serà més suau.

Durant la setmana vinent tindrem temperatures que estaran entre els 10 i els 16 graus les màximes i entre els 2 i els -2 les mínimes, i farà un temps bastant estable, sense precipitacions importants a la vista i celatges amb intervals de núvols i també bones estones de Sol. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*