Hem tingut una setmana ben fresca i amb temps típic de gener, doncs tradicionalment al voltant de la setmana dels barbuts, cap al 15-17 de gener, tenim les temperatures més fredes de l’any,  i aquesta setmana, amb l’arribada de vent polar, ha estat fresca, però potser no tant com podríem haver esperat. El cel ha estat dominat pel Sol, amb el permís d’alguns intervals de núvols que fins i tot van deixar 9 litres de precipitació el diumenge dia 20. 

Les temperatures s’han mogut entre els 12 i els 8 de màxima, i els 5 i els -2 de mínima. I durant aquest cap de setmana mantindrem aquesta mateixa tendència meteorològica, amb domini del Sol i cels clars, potser amb núvols més densos sobre el mar i al Pirineu i sobretot el diumenge.

Pensem que no hauria de ploure massa, potser tindríem algunes gotes procedents de les pluges del Pirineu, on aquests dies ha nevat amb ganes. Malgrat la baixada de la pressió atmosfèrica, de 1025 a 1005 hectopascals, sembla que les pluges no s’acaben de generalitzar.

Dissabte tindrem moltes estones de Sol, amb el cel clar, i només alguns núvols decoratius. Farà fred, amb màximes d’onze graus i mínimes de -2, i tindrem vent de tramuntana. I el diumenge en canvi tindrem més núvols, que no seran massa importants al matí però que sí faran pujar una mica les temperatures, tindrem 12 graus de màxima i -1 de mínima. A la tarda els núvols creixeran amb més força i pot caure algun ruixat.

La mar estarà molt alterada mar endins, amb onades de fins a 4 metres, i que poden arribar a ser també importants a  la costa, amb onades de 130 a 250 centímetres, la temperatura de l’aigua serà de 14 graus.

El vent serà bàsicament de tramuntana i serà de certa intensitat, superant els 20-30 km/h i ens portarà aquest ambient més fred del nord amb el Pirineu nevat.

Durant la setmana vinent es mantindrà de nou el temps estable, amb alguns intervals de núvols prims que no acabaran de tapar el cel i que no ens deixarien pluges. Les temperatures seran baixes, amb màximes al voltant dels 11 graus i mínimes d’un parell de graus sota zero.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*