Aquests dies hem tingut una meteorologia força estable i dominada de nou per l’anticicló, que no hi ha forma que es retiri, i que ens deixa altes pressions que de mica en mica han anat baixant dels 1030 als 1024 hectopascals, tot apuntant a l’arribada del fred.

Canvi de temps cap al ple hivern que haurem d’anar confirmant, amb una entrada de vent polar que ens arribarà la setmana vinent. 

De moment aquest cap de setmana tornarem a tenir el cel una mica enteranyinat, amb domini del Sol però amb intervals de núvols que aniran fent la guitza però sense cap importància, doncs aquests núvols seran totalment inofensius i no ens haurien de deixar precipitacions, que aquests dies es quedaran concentrades sobre els Alps i Grècia a conseqüència d’una bona pertorbació que tenen en aquella zona.

El dissabte el dia serà variable, amb estones de Sol i altres de núvols més importants, però sense arribar a tapar el Sol i sense pluja i amb temperatures fredes al matí, -3 en alguns indrets i generalitzades sota zero i de només 14 graus de màxima, serà un cap de setmana fred.

I el diumenge serà un dia pràcticament idèntic al dissabte, però tindrem més estones de núvols i les temperatures pujarien una mica, 15 de màima i 0 de mínima.

La mar s’anirà encrespant per moments i podem arribar a tenir onades de fins a 130 cm a la costa, i de fins a 5 metres mar endins, la temperatura de l’aigua serà de 15 graus. Les onades creixeran impulsades per vents de nord i nordest procedents de la borrasca italiana i que el cap de setmana es faran notar més , sobre tot a la costa.

La setmana vinent sembla que el temps s’aniria inestabilitzant de mica en mica i podríem tenir núvols més densos a partir de dilluns, tot i que de moment no esperem precipitacions. Serà una setmana freda, això sí, amb màximes de 9 graus i mínimes de -4 a partir de dimecres quan, si acabés plovent, podria aparèixer la neu a cotes baixes, haurem d’estar atents.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*