De nou hem tingut una setmana d’estabilitat totalment dominada per l’anticicló que continua amb nosaltres, amb pressions molt altes, de fins a 1034 hectopascals.

Bon temps que ens ha deixat domini del Sol, amb algunes boires i algunes estones de núvols prims. Encara que hem tingut el cel serè, les temperatures han començat a baixar, i hem passat dels 20 graus de màxima als 9. I les mínimes sí que ja han començat a tornar-se de ple hivern, i aquests dies, amb l’entrada de vent polar, han oscil·lat entre els -3 i 1 grau positiu. A més, el vent del nord va ser molt intens el dimecres, amb cops de 80 km/h, que han provocat danys a l’arbrat.

I amb l’anticicló, de nou aquest cap de setmana tornarem a tenir el cel una mica enteranyinat, amb domini del Sol però amb intervals de núvols prims. Els núvols sí que seran densos al Pirineu, a on deixarien precipitacions en forma de neu, a les nostres contrades però, aquestes pluges no haurien d’arribar.

Així que dissabte tindrem força estones de Sol i les temperatures seran fredes, tindrem uns 13 graus de màxima i valors d’entre -2 i -4 arreu.

I el diumenge serà una jornada molt similar, però amb alguns núvols més, les màximes pujarien 1 grau fins als 14 i les mínimes es quedarien igual de fredes.

La mar estarà alterada i podem tenir onades de fins a 2,5 metres a la mateixa costa en algun moment, caldrà estar atents, la temperatura de l’aigua serà de 15 graus. El vent serà bàsicament de tramuntana i de certa intensitat, és aquest vent que entra amb força i que ens ha portat aire més fred, tot i que, allà on es mantingui bufant, les temperatures no baixaran tant com en indrets més arrecerats.

Durant la setmana vinent es mantindran aquestes temperatures baixes, al voltant dels 13 de màxima, i les mínimes seran fredes, però no tant, i aniran pujant de mica en mica. Tindrem intervals de núvols que seran més densos a partir de dimarts, i dimecres podem tenir pluja.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*