Foto cuiners - campanya 'Tocats pels bolets'
Foto cedida pel Grup Costa Brava Centre

Les pluges han permès que enguany la collita de bolets hagi resultat d’allò més productiva. Aprofitant aquesta circumstància,  restaurants de La Cuina de l’Empordanet han participat a la campanya gastronòmica ‘Tocats pels bolets’ amb uns menús on els bolets han estat els principals protagonistes.

Durant tot el mes d’octubre els establiments del col·lectiu han servit més de mig miler de menús amb la presència de bolets provinents dels massissos de les Gavarres, el Montgrí, les Cadiretes i també dels turons que decoren la comarca del Baix Empordà.

Els menús de ‘Tocats pels bolets’, amb preus d’entre 48 i 70€, han inclòs dos entrants, dos plats principals, dues postres i també els vins o caves, les aigües i els cafès. En aquest sentit, els menús de la campanya s’han maridat amb productes dels cellers Clos d’Agon, Mas Oller, Perelada, Gramona, Llopart i Rovellats.

A banda de bolets, les elaboracions dels restaurants del col·lectiu gastronòmic també estaven integrades per altres  productes de temporada i de proximitat com carbasses, magranes, ocells i bacallà.

Els menús de ‘Tocats pels bolets’ s’han pogut tastar a 12 municipis del territori: Begur, Corçà, l’Escala, Llafranc, Llagostera, Madremanya, Palafrugell, Palamós, Pals, Platja d’Aro, Regencós i Torrent.

Tot i tractar-se de la primera edició, la idea de ‘Tocats pels bolets’ va sorgir fa dos anys, però la sequera del 2016 i 2017 va impossibilitar la celebració. Enguany, aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a la presència de bolets i també a les persones que hi ha contribuït, no només els integrants del col·lectiu La Cuina de l’Empordanet, sinó també els visitants d’arreu que han tastat les elaboracions.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*