Darrera d’un cirerer d’arboç hi trobem el Menhir de la Murtra a Romanyà de la Selva. Es tracte d’un monument megalític de granit, situat molt a prop de la Cova d’en Daina que forma part de la ruta megalítica batejada amb el nom de Els gegants del bosc, degudament senyalitzada per l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro. Amb una més que suggerent forma fàl·lica i una alçada de 2 metres i 35 centímetres el menhir de la Murtra està datat entre l’any 3.000 i el 2.500 abans de Crist.

Per accedir-hi podem fer-ho a peu des de l’entrada del poble, seguint un corriol ombrívol paral·lel a la carretera.

Abans d’arribar-hi trobarem la Creu de Romanyà, un monument funerari d’uns 7 metres d’alçada  inclosa a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. Durant la guerra civil fou malmesa i recosntruida l’any 1945, moment en què s’hi afegí una imatge del Crist del Sagrat Cor amb els signes d’Alfa i Omega. Des d’aquí s’hi veu el mar.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*