Girona ha reviscut aquest cap de setmana els setges napoleònics amb la recreació del Gran Dia de Girona.

La Festa dels Setges està organitzada per l’Ajuntament de Girona i l’Associació Girona 1809 – Amics de la Girona Napoleònica, amb el patrocini de l’espai cultural Ferran Agulló.

Amb aquesta recreació es commemoren els fets dels setges napoleònics de Girona, quan la ciutat es va aixecar en armes contra l’exèrcit francès. La defensa de la ciutat va estar encapçalada pel general Álvarez de Castro i la van dur a terme el Regiment Ultònia, el Regiment de Baza i tropes dels Miquelets de Girona i de Vic. En la defensa va ser molt destacat el paper de les dones gironines, que es van constituir en unitats militars conegudes com les Heroïnes de Santa Bàrbara.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*