Fira de Vins i Caves Palafrugell
Foto Cedida per: GRUP COSTA BRAVA CENTRE

Després de tres dies de fira i amb més de 2.000 visitants, aquest passat cap de setmana ha finalitzat la 38ª edició de la Fira de Vins i Caves de Catalunya celebrada a Palafrugell del 31 d’agost al 2 de setembre.

La Plaça de Can Mario ha estat el centre neuràlgic d’una fira que enguany ha volgut destacar quatre elements molt vinculats al municipi palafrugellenc: vi, suro, gastronomia i cultura. D’aquí la presència de ‘La Cuina de l’Empordanet’ i el protagonisme d’entitats com el Museu del Suro, la Fundació Vila Casas i la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs, que han aprofitat l’ocasió per fer jornades de portes obertes.

Durant la fira, els assistents han tingut l’oportunitat de degustar els tastets de micro cuina elaborats pel col·lectiu ‘La Cuina de l’Empordanet’, i també han pogut tastar vins i caves de diferents denominacions d’origen catalanes, amb especial protagonisme per les DO Empordà. Una vuitantena de cellers i més d’un centenar de referència s’han volgut sumar a la fira de vins més antiga del país i una de les més esperades dels estius a la Costa Brava. Al llarg dels tres dies, s’han servit més de 10.000 degustacions de vins i caves.

Des de l’any 1981, la Unió d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre és l’encarregada d’organitzar la Fira de Vins i Caves de Catalunya. Aquest any no ha estat una excepció, i l’objectiu ha sigut el de sempre: donar a conèixer l’àmplia gamma i la qualitat vinícola de les terres catalanes. En definitiva, mostrar el bo i millor de la tradició vinícola a les persones que vénen de fora de Catalunya i que estan de vacances a la Costa Brava, i també a la gent que habitualment ja assisteix a la fira. Durant la  38ª edició de la fira han vingut persones de nacionalitats molt diverses com holandesos, italians, francesos, britànics, belgues i americans. Això sense oblidar-nos de la gent que ha vingut de diferents indrets de l’Empordà.

La fira d’enguany ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Palafrugell, Prodeca, l’Obra Social “La Caixa”, el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de la Generalitat de Catalunya (CCAM) i ‘La Cuina de l’Empordanet’.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*