Ruta a les vies verdes de Girona adaptada a persones cegues o amb baixa visió

El Consorci de les Vies Verdes de Girona ha enllestit els treballs d’adaptació del primer tram de vies verdes per a persones amb discapacitat visual. Es tracta de la ruta entre la ciutat de Girona, des de la plaça dels Països Catalans, fins al Parc Tecnològic, al peu del massís de les Gavarres.

En aquest tram s’hi ha instal·lat un sòcol-guia per seguir la ruta amb el bastó, i senyalització vertical amb informació en sistema braille. A més, s’ha desenvolupat una aplicació accessible amb informació molt completa sobre la ruta, la història de les vies verdes i el patrimoni natural i cultural de l’entorn. El projecte està cofinançat al 50% pel Pla del Foment Territorial de Turisme de la Generalitat de Catalunya, amb un cost de 185.000 euros pel total de les accions per a l’accessibilitat visual.

La ruta adaptada de Girona té 1,3 quilòmetres de recorregut i és la prova pilot per al desenvolupament de més trams de rutes inclusives.

Les actuacions i millores realitzades es dirigeixen a un ampli espectre d’usuaris amb discapacitats visuals, des de persones amb baixa visió fins a persones cegues amb gos pigall o amb bastó. La combinació de senyalització horitzontal i vertical permet l’autonomia de l’usuari.

Font: Diputació de Girona

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*