Arribem a la meitat del mes de juliol amb una meteorologia pròpia de l’estació, amb calor intensa però també amb força variabilitat. Una variabilitat que ens ha portat algun episodi molt intens de calamarsa en alguns indrets dies enrere. La forta calor, superant els 32 graus aquesta setmana, ha provocat tempestes de tarda que han deixat entre 12 i 20 litres per metre quadrat i han causat algunes destrosses per pedra a les Gavarres occidentals.

Però aquest cap de setmana pensem que aquests episodis violents no haurien de repetir-se i tindrem un celatge dominat bàsicament pel Sol i el cel serè, potser diumenge tindrem alguns núvols més atrapats només sobre la costa, i les pluges creixeran de nou a les tardes, però sobretot al Pirineu, no pensem que es generalitzin més cap al sud, així que a casa nostra no hauríem de tenir precipitacions.

Divendres a la tarda encara podem tenir alguns intervals de núvols, però el dissabte ja s’hauran esvaït i tindrem el cel força clar. Les màximes seran molt càlides, al voltant dels 32-36 graus, i les mínimes seran de 17 graus.

I el diumenge tindrem una jornada molt similar, però hi ha hauran més núvols prims sobretot atrapats sobre la línia de la costa, també tindrem el mateix rang de temperatures, farà calor de ple estiu, amb màximes una mica més altes que dies enrere.

La mar estarà una mica remoguda, amb onades que poden superar els 130 cm a la platja i els dos metres i mig mar endins, la temperatura de l’aigua serà de 24º.

I el vent aquest cap de setmana bufarà sobretot de migjorn i anirà pujant resseguint la costa amb més intensitat, i procedent d’Àfrica, el que reescalfarà encara més l’ambient, arribat al 36 graus a Girona. El vent arriba carregat de pols en suspensió, si descarrega algun ruixat, serà amb fang!

Per a la setmana vinent podem tenir un petit canvi de temps, el dilluns i el dimarts, que ens pot portar tempestes sobre tot el dilluns i una baixada de les màximes fins als 26 graus. A partir de dimecres les temperatures començarien a remuntar, i també ho faran les mínimes, que poden arribar als 20 graus.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*