natura local

L’Ajuntament de Castell-Platja d’Aro ofereix mitjançant Natura Local sis rutes autoguiades de senderisme al municipi. Després d’un primer període d’implantació amb cinc propostes en català, enguany hi ha incorporat un sisè itinerari, que proposa un passeig pels espais urbans amb escultures significatives. Els sis itineraris s’han traduit al castellà, francès, anglès i alemany.

D’aquesta manera tots els residents, visitants i turistes amants del medi natural poden gaudir d’aquests recorreguts que proposen itineraris a l’entorn de la Ruta de les Fonts i la Ruta de Fanals (dues propostes de senderisme per camins i corriols de mitja muntanya a la zona de les Gavarres del terme municipal); el recorregut que uneix el Parc dels Estanys de Platja d’Aro amb la Bassa del Dofí seguint el curs del Ridaura; el Camí de Ronda de S’Agaró i Puig Pinell; el Camí de Ronda Nord i la Vil·la Romana de Pla de Palol; i el passeig de caràcter urbà per les obres escultòriques en l’espai públic. Una proposta interactiva que complementa l’oferta de visites guiades per a grups organitzats durant tot el curs escolar, i obertes a tots el públics durant l’estiu amb vistes teatralitzades, familiars o naturalistes, entre d’altres.

Cada ruta es presenta amb una fitxa tècnica inicial (temàtica, longitud, durada, dificultat i tipologia), i incorpora una mapa, localització i descripció de punts d’interès, galeria fotogràfica i relació serveis turístics (restauració, allotjament, etc.). També ofereix la possibilitat d’opinar i fer valoracions. Des la plataforma inicial l’usuari pot escollir el municipi a on cerca rutes o buscar-les per tipologia o temàtica. A partir d’aquí cal triar si es guarda la proposta de manera off-line per utilitzar-la si no disposa de cobertura o no es vol utilitzar dades mòbils, o bé activar el navegador convertint l’aparell en un terminal GPS. Amb aquesta darrera opció s’obté a temps real situació, el temps transcorregut i el desnivell efectuat; i també s’activen les alarmes quan hom es troba en un punt d’interès -i consultar la informació- o si es desvia de l’itinerari de la ruta.

La darrera proposta que el municipi ha incorporat a la plataforma és una ruta circular d’una hora de durada i quatre quilòmetres per una vintena d’obres escultòriques situades al nucli urbà de Platja d’Aro. Del conjunt en destaquen peces de Rosa Serra (Dofins a la Plaça de l’Ajuntament), Teresa Ribas (L’horitzó al Passeig Marítim), Pepe Noja (Estrelles a la Plaça d’Europa) o Antoni Delgado (Mil·lenari de Catalunya a la Plaça del Mil·lenari). També fa una especial incidència en les peces de gran format instal·lades al Parc dels Estanys de Platja d’Aro, que formen part del Fons Municipal d’Art com a testimoni de les dues exposicions anuals que, des de 2014, acull aquest espai de 150.000 m2 d’atractiu ciutadà, turístic, naturalista i artístic. Actualment, i fins al 29 de juliol hi exposa Rosa Serra amb la proposta Escultures a cel obert; i la segona part de l’any ho farà Robert Vanderycken.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*