Cassà sota les bombes

Aquest diumenge s’ha presentat l’itinerari urbà “Cassà sota les bombes”, que recorda els bombardejos que es van produir a Cassà l’any 1939. El recorregut, que passa pels principals punts per on hi va haver bombardejos, està acompanyat de setze plaques commemoratives en el paviment en forma de bomba.

La placa explicativa de l’itinerari es troba a la plaça Petita, un dels llocs que es va veure afectats pel bombardeig del diumenge 29 de gener de 1939 al migdia. Cinc bombarders italians de l’aviació legionària Savoia SM79 van llançar aquest dia sobre Cassà cinquanta bombes de 100 kg que varen sembrar la mort i la destrucció sobre la societat civil. En total, hi va haver vuit víctimes del bombardeig, dues víctimes per manipulació de bombes i més de cinquanta habitatges destruïts.

Amb la creació d’aquest itinerari l’Ajuntament de Cassà ha volgut recuperar una part de la història local més recent, així com homenatjar totes les persones que hi varen perdre la vida.

L’itinerari es pot seguir a través del web www.cassa.cat/sotalesbombes.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*