Bernat Banyut de Celrà

La festa s’inspira en Bernat Verdaguer, personatge que va ser senyor de la Torre Desvern, i s’ha convertit en rondalla per obra i gràcia de l’escriptor i il·lustrador David Guàrdia. 

Celrà celebra el proper dissabte 14 d’octubre la sisena edició de la Festa d’en Bernat Banyut. Es tracta d’una festa d’arrel popular i de caràcter participatiu, i que des del seu inici s’ha construït amb la implicació de moltes persones i diverses entitats de Celrà.

Enguany més de 140 persones hi treballen per a elaborar-ne els continguts,  que van des de la creació de la festa, la construcció d’elements, la música, el teatre, la dansa, la cuina, el disseny i elaboració de vestuari, la percussió, etc., en complicitat amb El Cau de la Troca de Celrà, Taxeks, Grallers i geganters de Celrà, Pessebre Vivent, Voluntaris de Celrà, Carnisseria Sergi, Brigada municipal, Coordinadora de Festes, entre altres.

Durant aquests sis anys la festa ha anat prenent diferents formats, i enguany ens centrem a la plaça de l’Església, amb algunes novetats quant a la imatgeria i noves incorporacions de persones implicades. Del contingut en formen part el corre-rates i el bernat volador, els capgrossos i el gegantó, les escenes teatrals amb les dones i mainada de Celrà, el monòleg del comte, la dansa de la lluna, el joc de cavallets, la batalla de timbals, els joglars, els Grallers de Celrà, les danses populars, els tastets medievals amb concurs de platillos,  i més novetats que podeu venir a descobrir.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*