Q de qualitat turística
Font: Ajuntament de Platja d'Aro

La Cala Rovira de Platja d’Aro ha aconseguit aquest estiu el distintiu Q de Qualitat Turística i s’afegeix a la Platja Gran i a Sa Conca que l’havien obtingut ja fa uns anys i, que de llavors ençà, l’han renovat ininterrompudament.

Actualment només hi ha 23 establiments, serveis o espais de les comarques de Girona amb aquest segell, i en l’àmbit de les platges només Platja d’Aro, l’Estartit i Empuriabrava hi té representació. Per obtenir-lo inicialment i conservar-lo anualment, cal superar les auditories que desenvolupa el Ministeri d’Industria, Comerç i Turisme a través de la Secretaria d’Estat de Turisme, amb l’objectiu de consolidar una marca de prestigi i de promoció que esdevingui un referent de diferenciació, fiabilitat i rigorositat per qui pugui acreditar-lo.

La voluntat de l’Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE) és impulsar el desenvolupament qualitatiu del sector turístic, basant-se en un conjunt de requisits, estàndards i eines metodològiques en els serveis i en els processos per poder obtenir, finalment la marca Q de Qualitat. Les normes turístiques en que es basa el sistema és la nova ISO 13009. L’avaluació es en fa tres mòduls fonamentals (Sistema de Qualitat, Estàndards de Qualitat i Comprovacions Físiques) per elaborar l’informe d’auditoria previ a l’avaluació definitiva per part del Comitè de Certificació de l’ICTE. En l’àmbit dels establiments privats, el municipi hi té representació mitjançant el S’Agaró Hotel.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*