Peratallada
Peratallada

Peratallada es troba en el punt de contacte de la zona de turons de les Gavarres i les terres de la plana del Baix Empordà.

El poble, que està declarat conjunt històrico-artístic i bé cultural d’interès nacional (BCIN), és un dels nuclis més importants de Catalunya pel que fa a arquitectura medieval. D’un extraordinari atractiu i bellesa, conserva el seu antic aspecte feudal, amb carrers estrets i tortuosos, amb nombrosos entrants i sortints, on destaca el castell fortificat amb la seva torre de l’Homenatge i el palau (s.XI-XIV), les muralles (s.XII-XIII) i l’església de Sant Esteve (romànica de principis del segle XIII). Destaca també el gran fossat que envolta la població, excavat a la roca viva. La població és assentada tota ella damunt la roca de gres, treballada de diverses maneres.

Peratallada ha conservat el seu caràcter rural, tot mantenint amb fidelitat els seus orígens arquitectònics i urbans.  La vila conserva encara la seva distribució urbana medieval des de la plaça major, amb els seus singulars porxos, fins a la trama d’estrets carrerons, on es pot descobrir un interessant conjunt d’arquitectura popular. Sobre murs més antics, s’hi mantenen encara habitatges característics dels segles XVI.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*