Foto: Ajuntament de Calonge

El càmping Costa Brava, de Sant Antoni de Calonge, ha rebut la insígnia d’or de mans de l’Associació de Càmpings de Girona com a reconeixement a la seva llarga trajectòria. El càmping Costa Brava és el més antic de l’Estat que segueix obert. El va posar en marxa l’any 1953  l’empresari Juan Farré juntament amb un altre establiment situat a la Fosca de Palamós que actualment està tancat.  Avui dia és un càmping familiar que disposa de 220 parcel·les dirigit per la família Herranz-Colomer. L’entrega de la insígnia d’or l’ha fet el president de l’entitat, Miquel Gotanegra. A l’acte hi ha assistit l’alcalde de Calonge, Jordi Soler i el regidor de Turisme Joan Caner.

L’acte s’emmarca en el 40 aniversari de Associació que se celebra aquest any i s’ha dut a terme a l’endemà de la inauguració, al Castell de l’exposició “El càmping, un estil de vida” que mostra amb imatges inèdites la gran evolució dels més de 60 anys de càmping a les comarques gironines. L’exposició, organitzada  per l’entitat té el suport de l’Agència Catalana de Turisme, la Diputació de Girona, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, Banc Sabadell i Auto Camper Service Internacional (ACSI).

L’exposició recull els inicis del campisme a la demarcació, que se situen a l’any 1953, i dedica una atenció especial al càmping Costa Brava.

A banda de reflectir la gran evolució dels establiments fins a convertir-se en els grans parcs de vacances actuals, l’exposició també fa un recorregut per la trajectòria de l’entitat i recull la relació que els càmpings gironins sempre han tingut amb l’entorn i el paper que han jugat en la preservació del territori.

La inauguració va anar a càrrec del Conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget; de l’alcalde de Calonge, Jordi Soler; i del president de l’Associació, Miquel Gotanegra. En els seus parlaments les autoritats van destacar la gran innovació del sector, el gran lideratge i esforç dels càmpings gironins per crear productes nous i també la seva excel·lència i exemple de model sostenible. El president de l’Associació va remarcar que  un dels objectius de l’exposició i dels actes al voltant del 40 aniversari és posar en valor el món del càmping i subratllar la seva gran tasca com a promotor de les comarques gironines arreu d’Europa.

Durant l’acte també es va fer un reconeixement als 75 càmpings que formen part de l’Associació: se’ls va fer entrega d’una placa de ceràmica personalitzada i amb la imatge de l’Associació obra del reconegut ceramista de la Bisbal Vilà Clara. L’acte va comptar amb l’actuació musical de Les Síxters.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*