Doncs per fi sembla que l’anticicló que hem tingut dominant la meteorologia de l’inici de l’hivern ha decidit retirar-se i aquests dies ja ha començat a notar-se un canvi de panorama.

Però la setmana va començar encara amb la pressió atmosfèrica molt alta, al voltant dels 1034 hectopascals i, de mica en mica, en retirar-se l’anticicló, la pressió s’ha anat desplomant fins als 1022. I coincidint amb aquesta davallada de les pressions, han arribat les pluges, molt minses però, al voltant dels 9 litres. En la setmana dels barbuts, la més freda de l’any tradicionalment, l’ambient ha estat fred, amb màximes de fins a 14 graus i mínimes de fins a -4, -5 graus.

I finalment l’anticicló ens dirà adéu aquest cap de setmana, i tindrem un cel dominat pels núvols, que seran més densos el divendres i el diumenge, dissabte tindrem algunes clarianes més.

I les pluges ens poden visitar, sobre tot el divendres i el diumenge, però no pensem que hagin de ser massa importants, ens arribarien més desgastades des de l’oest.

Dissabte doncs serà un dia insegur, amb moltes estones de cel tapat i algunes clarianes, les pluges minses de divendres no es repetirien i la temperatura estarà entre els 11 i els 0 graus.

I el diumenge les temperatures màximes seran més baixes, 9 graus, i les mínimes es quedaran cap als 0 graus. Tindrem més núvols i algunes pluges irregulars.

Atenció, la mar estarà molt alterada mar endins, amb onades de fins a 9 metres, però que no arribarien a la costa, on les onades no superarien els 4 metres, la temperatura de l’aigua serà de 15 graus.

El vent bufarà de tramuntana a la costa i girarà més cap a llevant a l’interior, serà intens, d’entre 20 i 60 km/h.

Durant la setmana vinent es mantindrà aquest temps més insegur, amb domini dels intervals de núvols i temperatures baixes, de fins a 15 graus de màxima i al voltant dels 0 les mínimes, podem tenir pluges irregulars durant tota la setmana, serà un canvi de temps notable respecte la setmana passada.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

*